- Ł.M. Sokołowski, The placing of novel foods on the EU market in the light of new EU regulations, Wydawnictwo Naukowe UAM, Poznań 2020, ss.182. https://press.amu.edu.pl/
- Ł.M. Sokołowski, Prawne aspekty wprowadzania nowej żywności na rynek unijny, Polskie Wydawnictwo Prawnicze IURIS, Poznań 2017, ss. 274. https://researchportal.amu.edu.pl/
- Ł.M. Sokołowski, Legal aspects regarding prevention of food waste in Poland, „Revista de Estudios Jurídicos”, Facultad De Ciencias Sociales y Jurídicas de la Universidad de Jaén, Jaén 2020, nr 20, s. 462-472. https://revistaselectronicas.ujaen.es/
- Ł.M. Sokołowski, Some comments on the new regulation of novel foods, „CEDR Journal of Rural Law”, European Council for Rural Law, Paryż 2018/4, nr 1, s. 8-20. https://www.cedr.org/
- Ł.M. Sokołowski, Novel food and contemporary food challenges – selected legal aspects, w: R. Buzinowski (red.), “XV WORLD CONGRESS OF AGRICULTURAL LAW. Contemporary challenges of Agricultural Law: among Globalization, Regionalization and Locality”, Wydawnictwo Naukowe UAM, Poznań 2018, s. 489-495. https://wcal2018.syskonf.pl/
- Ł.M. Sokołowski, Novel foods –proposals for regulation changes, w: I. Härtel, R. Buzinowski (red.), “Food Security, Food Safety, Food Quality. Current Developments and Challenges in the Legal Multi-Level System of the European Union”, Nomos, Baden-Baden 2016, s. 127-140. https://www.nomos-elibrary.de/
- Ł.M. Sokołowski, Bezpieczeństwo środowiska jako przesłanka wprowadzenia nowej żywności do obrotu na obszarze Unii Europejskiej, w: B. Jeżyńska, E. Kruk (red.) „Prawne instrumenty ochrony środowiska”, Wydawnictwo Uniwersytetu Marii Curie-Skłodowskiej, Lublin 2016, s. 367-380. https://docplayer.pl/
- Ł.M. Sokołowski, Prawne aspekty sprzedaży na odległość napojów alkoholowych, „Przegląd Prawa Rolnego”, Wydawnictwo Naukowe UAM, Poznań 2020, nr 2, s. 87-99. https://pressto.amu.edu.pl/index.php/ppr/article/view/25850
- Ł.M. Sokołowski, Liability for damage caused by unsafe innovative food – a legal perspective, „Przegląd Prawa Rolnego”, Wydawnictwo Naukowe UAM, Poznań 2020, nr 1, s. 47-63. https://pressto.amu.edu.pl/index.php/ppr/article/view/25073
- Ł.M. Sokołowski, The Act on Counteracting Food Waste – an attempt of its evaluation, „Przegląd Prawa Rolnego”, Wydawnictwo Naukowe UAM, Poznań 2019, nr 2, s. 167-181. https://pressto.amu.edu.pl/index.php/ppr/article/view/23370
dr Łukasz Mikołaj Sokołowski
Kierownik studiów na kierunku Prawo prowadzonym wspólnie z Wydziałem Prawa Uniwersytetu Europejskiego Viadrina we Frankfurcie nad Odrą
Stanowisko na UAM: adiunkt
Jednostka: Zakład Prawa Rolnego, Żywnościowego i Ochrony Środowiska
Dyżur
- środa 11:30 – 12:30, pokój 221, Collegium Rubrum;
- piątek 10:00 – 11:00, MS Teams.