- K. Leśkiewicz, C. H. Beck, Prawo żywnościowe – podręcznik (seria podręczniki Becka), Warszawa 2020, s. 1-228. https://www.ksiegarnia.beck.pl/
- K. Leśkiewicz, Wydawnictwo Naukowe Wyższej Szkoły Ekonomii i Innowacji w Lublinie Innovatio Press, Prawne aspekty zarządzania lasami Skarbu Państwa, Lublin 2019, s. 1-274. https://e-isbn.pl/
- K. Leśkiewicz, Wydawnictwo C.H. Beck, Ustawa o rolnictwie ekologicznym. Komentarz. Krótkie komentarze Becka, Warszawa 2017, s.1-131. https://www.ksiegarnia.beck.pl/
- J. Bieluk, K. Leśkiewicz, Wydawnictwo C.H. Beck, Ustawa o lasach. Komentarz. Krótkie komentarze Becka, Warszawa 2017, s. 1-381. https://www.ksiegarnia.beck.pl/
- K. Leśkiewicz, Wydawnictwo Prawnicze IURIS, System jakości produktów rolnictwa ekologicznego. Aspekty prawne, Poznań 2011, s. 1-193. https://www.gandalf.com.pl/
- Leśkiewicz K., Zrównoważone systemy żywnościowe w kontekście reformy Wspólnej Polityki Rolnej – aspekty prawne, Przegląd Prawa Rolnego Nr 2 (27) 2020, s. 75-85. https://pressto.amu.edu.pl/
- 7) Leśkiewicz K., The future of organic farming – reflections on the new legislation, Przegląd Prawa Rolnego NR 1 (26) – 2020, s. 79-89. https://pressto.amu.edu.pl/
- K. Leśkiewicz, Influence of the EU climate and energy framework and trade policy on implementation of permanently sustainable forestry – legal aspects, Studia Iuridica Lublinensia 2020, Vol. 29, No 20, s. 69-81. https://journals.umcs.pl/
prof. UAM dr hab. Katarzyna Leśkiewicz
katarzyna.leskiewicz@amu.edu.pl
Stanowisko na UAM: profesor uczelni
Jednostka: Zakład Prawa Rolnego, Żywnościowego i Ochrony Środowiska
Dyżur
poniedziałek 12.15 – 13.15, pok. 1.2 CIN
czwartek 9.45 – 10.45, MS Teams